Αντιγόνη Βαφείδου, Βιογραφικό

Ακαδημαικοί τίτλοι

H Αντιγόνη Βαφείδου εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Απέκτησε στη συνέχεια τον 1ο της μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (M.Sc.).
Στο Λονδίνο απέκτησε το 2ο μεταπτυχιακό της τίτλο στο Δίκαιο Ανταγωνισμού Επιχειρήσεων στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London-UCL-LL.M specialism in competition law) και επίσης εξειδικεύτηκε σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο London School of Economics and Political Science (LSE).
Eίναι επίσης υποψήφια Διδάκτωρ Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο αντικείμενο της Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας από τον Ιούλιο του 2020.

Επαγγελματική διαδρομή

Ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών η Αντιγόνη Βαφείδου ασκεί τόσο μάχιμη όσο και συμβουλευτική δικηγορία με επικεντρο τα ζητήματα που άπτονται στο πεδίου του τραπεζικού και εμπορικού δικαίου, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε διεθνή νομικά περιοδικά σχετικά με νομολογιακές εξελίξεις που άπτονται ζητημάτων Δικαίου Ανταγωνισμού.
Έχει διατελέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος ως Επόπτης Ασφαλιστικών Εκκαθαρίσεων επί των Διοικητών κ. Γ. Προβόπουλου και κ. Ι. Στουρνάρα, διαχειριζόμενη την εποπτεία ασφαλιστικών εταιρειών υπό εκκαθάριση αναφορικά με την απογραφή και ρευστοποίηση της περιουσίας τους, τις αποζημιώσεις των πρώην ασφαλισμένων, τα ευρήματα των οικονομικών ελέγχων, την διερεύνηση των πεπραγμένων των απερχομένων διοικήσεων.
Ως ειδική συνεργαζόμενη εισηγήτρια στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει αναλάβει την διδασκαλία σεμιναρίων Κοινοτικού Δικαίου-Δικαίου Ανταγωνισμού καθώς και την διδασκαλία σεμιναρίων αναφορικά με την διαχείριση κόκκινων δανείων πάσης μορφής (καταναλωτικών, επιχειρηματικών κλπ.). Παράλληλα, είναι συνεργαζόμενη εισηγήτρια με την Νομική Βιβλιοθήκη για σεμινάρια ως προς την προστασία του καταναλωτή-δανειολήπτη από αθέμιτες τραπεζικές πρακτικές.

Είναι επίσης νομική σύμβουλος ειδικών θεμάτων στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για ζητήματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, ευρεσιτεχνιών, γνωμοδοτήσεων από τον Φεβρουάριο του 2020 εώς και σήμερα κλ.π

Στις Βρυξέλλες δραστηριοποιήθηκε στο ευρωπαϊκό lobbying ως ειδικός σύμβουλος σε διαβουλεύσεις ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών (Policy Advisor) για ζητήματα αναφορικά με την προστασία καταναλωτή στο πεδίο των συναλλαγών επί επενδυτικών προϊόντων.

Επιπλέον, έχει διατελεί επίσης Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με καθήκοντα συμμετοχής στις συναντήσεις με του θεσμούς για την αξιολόγηση, κοινοβουλευτικού ελέγχου με έκθεση πεπραγμένων του Υπουργού και της Κυβέρνησης (προετοιμασία απαντήσεων στις επίκαιρες ερωτήσεις) νομοπαρασκευαστικού έργου (συμμετοχή στην επιτροπή του Κλιματικού Νόμου), ελέγχου προγραμματικών συμβάσεων και συμμετοχής στις διασκέψεις για την πρόοδο των ενεργειών αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) .

Από τον Ιούνιο του 2022 ανέλαβε  Διευθύντρια Επιχειρησιακού Συντονισμού και επικεφαλής Νομικών Θεμάτων για την Ευρώπη σε εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ)

Παράλληλα αρθρογραφεί συχνά για ζητήματα που αφορούν διεθνή και εγχώρια πολιτική επικαιρότητα και έχει συμμετάσχει με δημόσιες τοποθετήσεις στα πολιτικά και νομικά τεκταινόμενα .

Κοινωνικά ψηφιακά δίκτυα